Sry!

jag har inte bloggar på jätte länge då jag inte haft internet på datorn! Och kunde inte logga in på mobilen av någon anledning.. Men det har hänt mycket laxen kan buga med hjälp, galopperna sitter väldigt bra men behöver slipa på höger galoppen:) och imorgon drar jag och Anci till Norrhälsinglands hästrally wiihii:3 Blir mycket uppdateringar och bilder efter helgen! /Johanna

Gissa vad jag gjort

Jag provade att rida Bravado i paddocken idag, för att se om, han var likadan då. Men han älskade det, han gick med öronen framåt och var allmänt possitiv. Vi skrittade och tavade över tre bommar och han blir som en helt annan häst. Han kämpar på och tycker det är jätteskoj!! Snacka om att jag blev överlycklig när han först tog vänster galopp och samlade, sen tog han även HÖGER galopp, SAMLAT!!! Han har tagit höger galopp en gång tidigare och då gick det i 180..

Johanna får i uppdrag att lägga ut fotona som hon fotade när jag red, blev faktiskt några väldigt fina och för många failbilder...

Imorgon vilar Bravado eftersom han jobbade på mycket idag, så då ska jag bara upp och pussa på min stjärna och borsta, dem dagliga rutinerna alltså!

Sen på torsdag ska det bli mycket roliga grejor som händer! Jag ska rida Bravado tillsammas med Lotta och Marre och då ska vi rida ett pass med mycket trav och klättra uppför en låång backe, så det blir motion på riktigt!! Sen vilar han i två dagar och på söndag ska jag ut med Johanna.

Johanna frågade mig idag om jag vill hoppa Laxen på torsdag och inte tackar jag nej till det!!
Vi hörs!
Elin

Dagen

Nu sitter jag och inväntar Johanna och ska vara med henne till typ kl ett eller nåt. Sen åker hon hem och kl två bär det av till Bergsäker för att hejja på fina Marre som ska tävla idag<3
Så idag blir uppdateringen (som den ofta blir) låg, jag har ju inte gratis internet på telefonen och känner inte att jag vill lägga en massa pengar på att skriva ett litet fult mobilinlägg.

Men ni får veta sen ikväll hur det gick för Marre, ska bli väldigt roligt att se honom springa:D

Ha det!
Elin

Western riding <3

Pöss gubben och jag<3

Midsummer Western Games!!

klev upp 5 imorse efter att ha gått och lagt mig halv 1, kom hem ifrån spanien igår men det var bara att palla sig upp och dra iväg till stallet. Táck till tusen Elin för att du badade go pruppen och packade i ordning allt åt mig! Hämtade in en halv trött pålle och började göra iordning honom och packade det sista sedan kom min snällla morbror Mats och plockade upp oss och vi rullade in mot staden. Där plockade vi upp Flora och Christian som var så snälla och ställde upp som funktionärer <3

När vi var framme på Härösand ridklubb skrev jag in mig och Laxen och köpte nummer lappar, Vi alla hjälpte till att göra han så fin som möjligt. BÖrjade värma upp på ute planen och det känndes helt okej med det 2 delade bettet och han fattade jätte fina galopper och gick fint i traven och då rider det fram en snäll tjej och säger att jag inte får rida på det bettet och jag bara vaa faan!!! så när mitt namn ropades in på banan stod jag och bytte bett. eftersom det är små skruvar som man måste skruva upp tog det extra lång tid :@ Men vi dundrade in på banan flåsandes och startade..

Det gick bra till en början sedan när jag skulle fatta galoppen så åkte min sporre ner på foten så det var "tomt" och jag fattade inte det fören vi var halv vägs genom volten! sedan skulle vi ju sakta av till jog (långsam variant av trav) vilket inte Laxen riktigt tyckte och bettet var ju ovant så det var en snabb trav med en lång stop sträcka! failade lite och hamnade bakom konen men lossades inget om utan backade och line up.
Sedan gick vi ut på frkantspåret och gjorde en plesuer. Förutom den Snabba traven så gick det helt okej även fast jag fick sitta med ett järn grepp för att han inte skulle sicka, men vi kom 4 vilket var jätte roligt!!

Sedan efter 2 klassers vila körde vi en Western riding E som gick jätte bra, även fast han travade snabbt och jag hade mitt järn grepp så krossade vi inga koner och red inte fel ;) FIck även till perfekta höger och vänster galopper!! Vart en tredje placering av 7 ilket var helt suveränt jag som hade som mål att inte bli diskvalisserad med tanke på det konstiga bettet och att jag inte kunna förbereda mig något, visst hade jag fått haft mitt vanliga bett och hade jag inte tappat sporren så hade det såklart gått bättre men det ska jag inte tänka på utan det här var våran första tävling och han skötte sig perfekt skulle inte kunna vara mer stolt!!!

Jag var även med i en pleuser då vi kom 5 hade jätte bra trav men galoppen kikade han i och raceade... men det är helt fantastiskt med 3 placeringar första gången och i topp 3!! :D gladare tjej får man leta efter <3

Det kommer komma lite bilder men har inte hunnit fått in alla i datorn än så ni för nöja er med 1 ska även senare förklara de olika klasserna och mönstern ;)

/ Johanna


.

red bravado idag igen och det ända jag har att säga är att jag absolut inte vill skriva ut här om hur det gick.
nu ska han stå en vecka och fundera så får vi se sen...  usch, inte alls roligt att han ska bli såhär...
under nästa vecka får jag då försöka fixa det jag lovat och hitta på nåt mer.
tack å hej för idag
elin

Blandad dag med blandade känslor

Idag började jag dagen med att rida ner hästarna från betet tillsammans med Moa! Det gick jättebra och hästarna skötte sig super.
Sen gick jag upp för att rida Bravado, som var helt omöjlig. Jag tänker inte ens gå in på vårt ridpass närmare än att vi var ute i en timme på en runda som tar 30 minuter. Jag var så himla arg.. Men nu lämnar vi det bakom oss och det kan hända att han får en vilovecka nästa vecka, det känns som om att han håller på att slå knut på sig själv mentalt. Han vill så mycket och men han vet inte hur han ska göra.

Laxen skulle duschas och fixas inför imorgon. Så arg som ett bi gick jag ner till honom och klart att det skulle bli ännu segare.. Hans höger framsko var helt glapp, han hade raceat i hagen..  Jag ringde till Sofia och snäll som hon och Lisa, som skor Laxen, var så kom de så fort de kunde! Under tiden vi väntade på dem så gick jag upp och duschade Laxen. Han skötte sig mycket bra! Sen slog Lisa på honom skon. Moa hjälpte mig och flätade hans tjocka svans och "tofsade" manen så att den ska ligga på en sida imorgon. Sen fixade jag resten.

Nu håller jag på att bli förkyld så blir ingen tävling för mig imorgon, hade gärna följt med men jag vill inte riskera att åka på något värre än halsont....

Blir bildlöst idag..
Elin

skär rabarber

och ska snart åka till stallet, blir nog där väldigt länge så vi hörs sent ikväll tror jag...
elin

heheh

är jag sitter med mobilen så blir det som det blir och jag kan inte svara på lollos kommentar... men ja lollo, jag håller med men jag tog första bästa, orkade inte leta..... inte en smiley funkar ens... argggg... vill ni se kommentaren så kan ni gå in på kommentarsfältet på forever alone inlägget.
godnatt på er allihopa.
elin

Glest mellan inläggen..

Men med två hästar att rida och cykla fram och tillbaka plus att försöka leva här hemma, det tar tid och jag hoppas att ni förstår. Johanna kommer hem imorgon ganska sent så jag hoppas att hon uppdaterar på söndag efter tävlingen. Då när hon är hemma så blir det ju två som uppdaterar och det blir bara en häst att ta hand om.

Idag var jag i stallet klockan nio och skulle rida Laxen med Anci och Zebbe.. Men Laxen var jobbig, drog bara i bettet, låg på och var allmänt svår. Anci märkte det så hon frågade om jag ville rida Zebbe istället. Jag tackade tacksamt ja och det var ett mycket smart val. Anci fick jobba på med Laxen och jag, jag red en mycket välskolad fyraåring, många äldre hästar är inte ens hälften så lydiga och då är Anci ändå inte riktigt nöjd. Anci ska ha mycket beröm över Zebbe eftersom hon har haft honom sen han var liten och hon har gjort allt jobb, ridit in honom och allt!

Efter Laxen blev det en tur på Bravado. Tur som jag faktiskt hade så träffade jag på Lotta, som äger Marre som står i samma stall. Hon skulle också rida så det blev en tur tillsammans med henne! Dom var jättefina och gissa vad??.... BRAVADO GALOPPERADE SIN FÖRSTA GALOPP PÅ SNART TVÅ VECKOR!! När jag var ute på Näset sist bestämde jag och vår tränare att jag skulle hålla mig från galoppen tills att han blev stadigare, lugnare och tills han kunde sortera upp saker i sitt lilla huvud. Malin, som vår tränare heter sa att jag skulle känna på honom när jag kunde börja med galoppen igen. Och idag när vi travade på en liten åker kände jag hur han balanserade upp sig och jag gav honom galoppskänkeln. Hästen tar galopp som om han inte gjort något annat. Åkern var kanske20-30 meter lång så vi tog den två gånger(Lita inte på min uppskattningsförmåga). Både Marre och Bravado galopperade mycket stadigt, jag och Lotta var mycket glada över våra hästar då.

Måste som vanligt påpeka hur otroligt duktig min fina kille är, han har blivit så balanserad, om han varit så balanserad när jag "provred" honom hade jag tippat på att han skulle varit riden mycket mer än vad han är!


Bild från andra gången jag red Bravado. Nu har han nästan slutat helt med bomullen. Fina killle<3
Jag har tänkt på en sak, Johanna måste göra om headern, nu när min saga med W så gott som är slut så måste en annan snygging få ta platsen i headern ;)

Elin

Igår och idag!

Igår skodes Bravado, han fick då sina ridhästskor och han skötte sig superbra!
Jag och Bravado gick efter det en promenad ca. 30 minuter. Han gick i tränset utan bomull i öronen och han var jättduktig, var lugn hela tiden och bara myste. Han älskar promenader, jag tror att han tycker om att ha kontakt med mig på marken också. Vi gjorde böjövningarna som Lotten visade oss och han gjorde dem riktigt bra!

Sen väntade jag i nästan två timmar pga olika förseningar och hux flux efter dem två timmarna så satt jag på hästryggen och hade Lotten som sällskap. Mycket trevligt som vanligt. Vi red vägen som går runt Grubban med vände efter en åker och galopperade  där för att hästarna skulle få sträcka på sig. Laxen skötte sig super och var jättefin trots bettbytet inför söndag.  Sen red vi in på en gammal "klätterväg" som hade vuxit igen, men nu hade skogsmaskiner kört där och när de är klara ska vi städa upp ev kvistar osv så ska vi försöka ha den öppen, då det är en mycket bra backe som hästarna verkligen måste jobba i!
Efter 6 och 1/2 timme var jag hemma igen!

Idag skulle mamma ta med sig Emilio och följa med mig och Bravado på en promenad. Hade tänkt att han skulle promenera båda vilodagarna eftersom han tycker om det så mycket! Men såklar hann vi femtio meter så åskade det... Så vi vände eftersom vi inte ville att varken Emilio eller Bravado skulle bli skrämda om det skulle bli värre. Vi får ta den promenaden en annan dag istället.

Imorgon ska jag vara i stallet strax före nio och rida Laxen igen tillsammans med Anci och Zebbe. Bravado ska även han gå imorgon. Sen kanske det blir en häst till om jag har tur, en häst som jag saknat så otroligt. Eller så ska jag rida honom på lördag, vet ni vem jag pratar om? ;)

Slänger upp ett par bilder från gårdagens promenad!


Ojdå nu blev dem felvända... Men måste sova så ni får leva med det!
Ha det så ses vi imorgon eftermiddag efter stallet!
Elin

FÖRLÅT

Jag kom hem jättesent igår och idag har vi haft åska till och från så jag har inte kunnat blogga...
Just nu fixar jag flugsprej som jag hoppas ska bli bra! Så jag uppdaterar senare ikväll istället.
Inlägget om mina ridår blir lite förskjutet dock... Men nu måste jag gå, det luktar liksom Rosmarin i hela huset;)
Aja, tack för att ni hänger kvar på vår blogg, det betyder sjukt mycket!!!
Elin


13 juni

Idag åker skorna på och Bravado ska troligtvis gå på en promenad och bara chilla idag:D
Sen ska jag rida Laxen, vilket gör att uppdateringen blir låg idag, jag uppdaterar ikväll om hästarna osv. Har ingen idé på något tidsinställt heller så det blir inget sådant..
Eller jag vet vad jag ska pyssla ihop tills imorgon, ett inlägg om hur det gick till när jag började rida och vad som har hänt i min ridkarriär!

Aja, det kommer imorgon..
SHIT, nu kommer mamma hem och jag som skulle fixa fika.... Bad girl, I know... Måste gå nu så vi hörs ikväll och förvänta er ett låångt inlägg imorgon om både glada och ledsna stunder med mycket bilder. Eller det kanske kommer ut i olika delar! Vi får se, men nu måste jag verkligen gå...
Ha det bra underbara läsare!
Elin

Dagen

Red Bravado idag. Vi drog oss upp mot travslingan och travade långa sträckor, ibland ökat och ibland fokuserade vi på formen, det skulle vara ett roligare pass för honom där endast formen skulle spela roll. Han balaserar sig själv och mig på ett mycket bra sätt nu och han känns MYCKET lugnare. Imorgon kommer hovis och ska sko honom, i samma veva ska han få på sig "ridhästskor". Så han vilar imorgon med en ev. promenad och torsdag ska han stå helt. Sen rids han fredag och lördag, sen blir det vila söndag igen!

Nu har jag börjat förstå hur lycklig jag är som får ta hand om den här fina hästen. Han kommer alltid ha en stor plats i min hjärta och jag kommer alltid att älska honom<3

Elin

Du är för vacker för att jag någonsin ska kunna släppa dig<3

Mitt mål med Bravado

Mina mål med Bravado är att få honom till en stabilare ridhäst. Jag vill inte ha något mål med honom som att han ska hoppa 1 meter i sommar, för jag vet att blir han en stabil ridhäst och får upp sin balans så kommer han flyga över högre hinder än så, tids nog. Inte det här året och kanske inte året efter det men kanske sen?

I sommar kommer mycket fokus ligga på skritten och traven, övergångar, göra mycket halt och rygga för att bygga upp han rygg, i ridningssyfte. Han är ett stort muskelpaket redan, men han är "felmusklad" för ridningen, eftersom han har varit travhäst.
När han har blivit så pass balanserad och lugn så att vi kan börja med galopperna igen, ska vi göra det men behöver han nästan hela sommaren till at balansera upp sig i traven, då får han den tiden för jag vill inte ta en massa genvägar med honom, då kommer jag aldrig förlåta mig själv. Nu tror jag inte att det kommer ta hela sommaren men man vet aldrig vad som händer..

Nu ger vi oss rätt ut i den svåra vägen till at skola om en häst, hoppas att ni följer med oss på resan!! :)

Elin 


GRATTIS EMILIO!!

Grattis världens bästa Emilio som blir ett år idag, tiden går fort. Tänk att vi köpte honom för tio(!) månader sen.
Han är världens bästa<3






Hela härliga syskonskaran!<3


Min fina kille<3




Dumma blogg.se

Inlägget nedan är ett misstag, det riktiga kommer upp idag och är tidsinställt!!

Hej igen

Jag kom hem sent igår och var jätte trött, så därför kunde jag inte uppdatera igår kväll!!

Kl sex åkte jag iaf till stallet igen och skulle då rida Bravado. För en gångs skull såg han inte ut som en lerpöl så jag blev klar på 30 minuter då istället för 45-60 minuter...
Vi red sedan och mötte Lotten och Warris. Vi bestämde oss för att rida en bit efter landsvägen och sen in i skogen till "hoppslingan" som är en stig i skogen med träd i olika storlekar. Så igår klev Bravado för första gången över ett träd som var ca 50 cm hög. Han blev jätte trött i musklerna så han blev lite snubblig men han skötte sig bra som vanligt. Fast ena gången när vi skrittade efter vägen lyckades han köra in hoven i en tuva och gick nästan ner på knä, men han har ändå bra balans så han lyckades ta sig upp mycket fort. I en sådan situation skulle många hästar gått omkull på riktigt.

Nu när vi är inne i den träningsperiod när vi bara skrittar och travar och Bravado tar det bättre än vad jag trodde faktiskt, han har försökt galoppera två hånger på en vecka utan att stressa upp sig och jag känner att han redan nu har blivit starkare i ryggen och att han börjar förstå hur han ska balansera upp sig på ett bra sätt. Vi har förstås en låååååång väg kvar men det är en ära att iaf få inleda honom på den här resan, det här kommer bli en kanon häst. Känner på mig att han kommer bli en duktig hopphäst, tänkte börja prova på det lite senare i sommar, kanske i Juli någon gång!!
Idag ska han ridas igen och imorgon går vi en promenad plus att jag ska rida Laxen, så vänta er mer uppdatering på bloggen, ska vekligen försöka blogga efter stallet idag också!
Elin




Laxjärven

Första hästen är riden och klar. Jag red med Anci och idag provade jag ett annat bett som ska fungera inför tävlingen. Han funkade ganska bra på det, men bromsen sitter inte riktigt där vi vill ha den;)
Sen tror jag inte bara att det är bettet. Laxen är precis som Bravado, en travhäst som håller på att skolas om. Ibland behöver de en paus och bara ta det lugnt eftersom det är så mycket att ta in.
Laxen har utvecklats otroligt mycket, så vi får se hur Johanna gör när hon kommer tillbaka. Efter tävlingen kanske han får en välförtjänt skrittvecka utan några krav? :)
Aja, vi får se hur Johanna tycker att han känns!

Nu är jag hemma ett tag, för att sedan åka upp och rida min fining. Blev lite ändrade planer, han blir riden idag och imorgon och vilar på onsdag istället;) Jag såg på honom igår att han ville ut, det syns på hela honom. När han blir så står han bara och tittar ut på ett speciellt sätt.. Så idag gör vi sällskap med Lotten och fina Warris. Så jag utvärderar det ridpasset senare!
Ha det bra i det fina vädret!
Elin

Haha, Laxen är så söt ibland.. Det här är en ovisad bild från en promenad med hästarna;)

Forever alone

Johanna åkte som sagt till Spanien igår, vi får hoppas på att hon har det bra!!

Jag har haft en riktig hästdag idag. Började med att åka till Näset för att rida Juvelin, red ut och travade och galopperade i skogen, härligt att rida en häst som "kan" ibland. Jag log som ett fån efteråt, Juvelin är så himla ffin att rida, jag tycker verkligen om henne.
Sen bar det av till Kungsnäs med bästa Saga, som idag skulle hoppa en LA med fina Flora och gissa vad... DE VANN, andra segern den här helgen, de har varit så duktig. Kan säga att jag var mycket stolt över att vara med idag. Jag tog emot Fina komentarer idag om dem, som jag sedan förmedlade till en glad Saga. Känslan att stå bredvid banan och se sin fina vän rida ärevarv med en blågul rosett på tränset och ett stort leende, nästan är lika roligt som att tävla själv. Så himla glad för hennes skull!!

När jag kom hem igen bar det av till finaste Bravado, som även idag såg ut som en lerpöl... Så idag borstade jag av honom och pussade på honom. Fina killen, han ska även vila imorgon eftersom han håller på att muskla om sig till ridhäst och än så länge blir han trött i ryggen om man rider för mycket, så han får vila ifrån sadeln och mig på ryggen ca tre dagar i veckan, då promenerar vi istället.
Får se hur jag ska göra, om jag ska rida honom till Juli någon gång, sen bara ha en vecka när han promenerar, så att han får vila helt och ta in allt nytt, hans huvud måste gå på helspinn, han tar in så mycket samtidigt! Men som sagt så får jag se hur det känns osv. blir han för trött i huvud så att allt bara låser sig, då får han absolut ta en paus. Mitt hjärta, hur ska jag klara mig utan honom sen?

Nu i veckan blir det mycket häst för mig. Jag ska rida Laxen imorgon och två dagar till den här veckan. Jag ska även rida Bravado tisdag, onsdag,fredag och troligtvis lördag. Torsdag blir det nog en kort promenad pga eventuell träningsvärk och för att gör böjövningarna som ska göra honom mjukare i sidorna.
På lördag ska även Laxen badas och det ska jag fixa.. Sen tidig söndag för att hjälpa Johanna, kommer nog bli en heldag.. Suck måste försöka lösa det på nåt sätt eftersom jag ska på middag på söndag eftermiddag..
Aja det löser sig, uppdaterar mer imorgon om Laxen.
Hare bra.
Elin


Vackra Juvelin får stå för bilden, Visst är hon underbart snygg?<3

Laxen mitt hjärta!!

Underbarare häst än han finns det inte! Tränade idag och det gick otroligt bra galopperade på fattning endast 3 små sparkar sen fixade han det galant!! Testade även ett galoppombyte och det gick hur bra som helst! Snart stucker jag till Spanien och då får Anci och Elin fixa honom.. Snyft kommer sakna han så!!<3

Hare /Johanna


Får jag lov att presentera...

Bravado!

Det är namnet på den häst som jag nu tagit på foder. Han är åtta år, ca 165 cm hög och gått på travet, men av olika anledningar tog hans karriär slut på den fronten och nu ska jag utbilda honom. Jag tycker att det är jätteroligt att äntligen få ha min "egen" för ett tag. Oavsett hur långt vi kommer i sommar ska vi ha roligt hela vägen ut! Det har jag sagt till mig själv.

Jag tog honom på foder från 1 juni-31 augusti, vilket resulterar i tre månader.

Innan jag tog mig an honom red jag honom ett par gånger och jag var fast efter de första tio minuterna. Tänk att jag fastnade så mycket för honom så att jag, innan jag skrev kontraktet var rädd för det datum som han ska tillbaka på. Jag blir nästan tårögd över att tänka på det..
Så därför slutar jag tänka på det och har en rolig sommar med min älskade häst! <3 Ska vekligen försöka vara duktig i sommar och ta en massa bilder.. Ja, ni vet ju hur det brukar gå, så ni får peppa mig.

Ha det bra så hörs vi och under tiden så ska ni få dregla över de få bilder jag har.
Elin


Tillbaka

Nu har jag tänkt igenom allt och börjar om! :D
Idag ska jag servera på niornas middag, så jag kommer hem vid åtta, sen ska jag duscha och försöka platta håret litegrann iaf. För imorgon smäller det, det jag längtat efter sen i augusti, SOMMARLOV!!! Jag älskar sommarlov<3

När Johanna är borta så ska jag rida Laxen två dagar tror jag, så då blir det mycket uppdatering :)
Nu när jag varit borta från bloggen har det hänt en del, bla har jag tagit en häst på foder. Det var det som jag pratade om för några veckor sen:)
Ett närmare inlägg om honom kommer ikväll eller imorgon.

Ha det bra i det vackra vädret!
Elin



Såhär vacker är han<3


Skola..

Hinner inte skriva om varje ritt (rider näst intill varje dag) eftersom det är så mycket runtomkring skolavslutningen! Och 3:orna som tar studenten... Och på Lördag åker jag till Spanien 1 vecka så då får Elin sköra bloggen på egen hand;)

Hare bra! /johanna


Löshoppning :)

Idag/igår löshoppade jag och Elin Laxen och han var super duktig pållen!! Hoppade lite högre än vanligt och höll galoppen helt själv:D har nu film maraton och kommer nog inte sova någe:3 ses senare idag!


RSS 2.0